Scilab Home page | Wiki | Bug tracker | Forge | Mailing list archives | ATOMS | File exchange
Please login or create an account
Change language to: English - Português - 日本語

Please note that the recommended version of Scilab is 6.0.0. This page might be outdated.
See the recommended documentation of this function

Aide Scilab >> Scilab > break

break

interruption d'une boucle

Description

A l'intérieur d'une boucle for ou while, la commande break force la boucle à se terminer.

Exemples

k=0; 
while 1==1, 
      k=k+1;
      if k > 100 then  
         break
      end; 
end

Voir aussi

  • while — mot-clé utilisé dans une structure while ... end
  • if — exécution conditionnelle
  • for — mot clé pour les structures de boucles
  • abort — interruption d'une évaluation
  • return — sortie d'une fonction ou reprise d'exécution, avec récupération de variables locales
Scilab Enterprises
Copyright (c) 2011-2017 (Scilab Enterprises)
Copyright (c) 1989-2012 (INRIA)
Copyright (c) 1989-2007 (ENPC)
with contributors
Last updated:
Wed Oct 05 12:10:29 CEST 2011