Scilab Home page | Wiki | Bug tracker | Forge | Mailing list archives | ATOMS | File exchange
Please login or create an account
Change language to: English - Português - 日本語

Please note that the recommended version of Scilab is 6.0.0. This page might be outdated.
See the recommended documentation of this function

Aide Scilab >> Scilab > argn

argn

nombre d'arguments d'appel d'une fonction

Séquence d'appel

[lhs [,rhs] ]=argn()
lhs=argn(1)
rhs=argn(2)

Description

Cette fonction est utilisée à l'intérieur d'une définition de fonction. Elle donne le nombre effectif (au moment de l'appel) d'arguments d'entrée rhs et de sortie lhs. Elle permet d'utiliser des arguments optionnels.

Voir aussi

  • function — définition d'une fonction Scilab
  • varargin — variable numbers of arguments in an input argument list
Scilab Enterprises
Copyright (c) 2011-2017 (Scilab Enterprises)
Copyright (c) 1989-2012 (INRIA)
Copyright (c) 1989-2007 (ENPC)
with contributors
Last updated:
Wed Oct 05 12:10:29 CEST 2011