Scilab Home page | Wiki | Bug tracker | Forge | Mailing list archives | ATOMS | File exchange
Please login or create an account
Change language to: English - Français - 日本語 - Русский

Please note that the recommended version of Scilab is 6.0.1. This page might be outdated.
See the recommended documentation of this function

Ajuda do Scilab >> Funções Elementares > Trigonometria > acoshm

acoshm

arco-cosseno hiperbólico da matriz (matriz arco-cosseno hiperbólico)

Seqüência de Chamamento

t=acoshm(x)

Parâmetros

x,t

matriz quadrada de reais ou complexos

Descrição

acoshm é o arco-cosseno hiperbólico da matriz x (matriz arco-cosseno hiperbólico). Usa a fórmula t=logm(x+(x+eye())*sqrtm((x-eye())/(x+eye()))) Para matrizes não-simétricas, o resultado pode ser impreciso.

Exemplos

A=[1,2;3,4];
coshm(acoshm(A))
A(1,1)=A(1,1)+%i;
coshm(acoshm(A))

Ver Também

Scilab Enterprises
Copyright (c) 2011-2017 (Scilab Enterprises)
Copyright (c) 1989-2012 (INRIA)
Copyright (c) 1989-2007 (ENPC)
with contributors
Last updated:
Wed Apr 01 10:24:17 CEST 2015