Scilab Home page | Wiki | Bug tracker | Forge | Mailing list archives | ATOMS | File exchange
Please login or create an account
Change language to: English - Português - 日本語

Please note that the recommended version of Scilab is 6.0.2. This page might be outdated.
See the recommended documentation of this function

Manuel Scilab >> Polynômes > coffg

coffg

inverse d'une matrice de polynômes

Séquence d'appel

[Ns,d]=coffg(Fs)

Paramètres

Fs

matrice carrée de polynômes

Description

coffg calcule Fs^-1 par la méthode des cofacteurs, où Fs est une matrice de polynômes.

inverse de Fs = Ns/d

d = dénominateur commun; Ns = numérateur (une matrice de polynômes).

(pour les grandes matrices, s'armer de patience... les résultats sont en général fiables)

Exemples

s=poly(0,'s')
a=[ s, s^2+1; s  s^2-1];
[a1,d]=coffg(a);
(a1/d)-inv(a)

Auteurs

F. D.; ;

Scilab Enterprises
Copyright (c) 2011-2017 (Scilab Enterprises)
Copyright (c) 1989-2012 (INRIA)
Copyright (c) 1989-2007 (ENPC)
with contributors
Last updated:
Wed Jan 26 16:24:12 CET 2011