Ajuda do Scilab >> Scilab > Configuration > sciargs

sciargs

scilab command line arguments

Seqüência de Chamamento

args=sciargs()

Descrição

Esta função retorna um vetor de strings contendo os argumentos da linha de comando do Scilab. args(1) contém             o caminho absoluto e o nome do arquivo executável realmente iniciado (às vezes através de um arquivo em lotes).

Esta função corresponde a getarg na linguagem C.

Exemplos

While the current Scilab session has been opened through the command

C:\Users\Me> C:\SCIdir\bin\scilab -nw -nb -noatomsautoload -args "Hello %USERNAME%" \"%cd%\"

we then get

a = sciargs()
--> a = sciargs()
 a  =
! c:\SCIdir\bin\WScilex-cli.exe !
! -nb                           !
! -noatomsautoload              !
! -args                         !
! Hello John                    !
! "C:\Users\Me"                 !

Let's note that in scilab -nw the "-nw" option is used by the scilab batch file to route the call to WScilex-cli.exe, without forwarding "-nw". Therefore, this one is not returned by sciargs().

Histórico

VersionDescription
6.0.0 A column is returned, instead of formerly a row.
Last updated:
Tue Feb 25 08:52:27 CET 2020