Scilab Home page | Wiki | Bug tracker | Forge | Mailing list archives | ATOMS | File exchange
Please login or create an account
Change language to: English - Português - 日本語

Please note that the recommended version of Scilab is 6.0.0. This page might be outdated.
See the recommended documentation of this function

Aide Scilab >> Heure et date > now

now

Retourne la date courrante sous la forme d'un vecteur de date

Séquence d'appel

t = now()

Description

t = now() la date et l'heure courante en un nombre lui correspondant (Voir datenum)

Exemples

realtimeinit(1);
realtime(0);
t1 = now()
datevec(t1)
realtime(10);
t1 = now()
datevec(t1)

Voir aussi

  • now — Retourne la date courrante sous la forme d'un vecteur de date
  • datenum — Convertie une date en un nombre
  • datevec — Reconstruction d'un vecteur contenant une Date

Auteurs

  • P.M
Scilab Enterprises
Copyright (c) 2011-2017 (Scilab Enterprises)
Copyright (c) 1989-2012 (INRIA)
Copyright (c) 1989-2007 (ENPC)
with contributors
Last updated:
Wed Oct 05 12:11:02 CEST 2011